Slik opplever du meteorsvermen Geminidene!

Verdensrommet er gåtefullt og fascinerende og nesten ikke til å fatte. Å sette seg selv og planeten Jorda inn i denne sammenhengen gir barn et større perspektiv på livet. Det kan også vekke ydmykhet og nysgjerrighet for naturen og alt vi ikke forstår.

Ser du i et teleskop sammen med barn, blir det helt naturlig å undre seg over alt som finnes i universet og hvordan det hele henger sammen. Vi får hevet blikket og får et nytt perspektiv på verden.

Vårt solsystem er bare ett av mange i galaksen Melkeveien, og det finnes kanskje 170 milliarder galakser i universet. I hver av galaksene er det millioner av stjerner, og rundt mange av stjernene sirkler planeter. Det er faktisk flere planeter enn stjerner i universet, og astronomer leter etter planeter hvor det kan være liv.

Astronomi-tips for nybegynnere!

  1. Finn et sted det er mørkt. Bor du midt i en by, kan du allikevel ha glede av å se på månen og planetene, selv om det blir enda bedre på et sted uten mye lysforurensning.
  2. Finn et sted bakken er stabil og hard slik at teleskopet kan stå støtt. Det er også bra med god  utsikt uten høye trær og bygninger som ødelegger sikten.
  3. Husk varme klær! Det er blir gjerne kaldt å stå ute om natten.

Opplev meteorsvermen Geminidene 14 og 15 desember!

Geminidene er en meteorsverm forårsaket av asteroiden 3200 Phaethon. Dette gjør geminidene til den eneste meteorsvermen som ikke er forårsaket av en komet. Her trenger du ikke kikkert eller et teleskop , men øynene for å oppleve meteorsvermen til det fulleste! Men kikkert og teleskop  lar deg studere månen og planetene. Bestill i dag, så er du klar til å se våre spennende naboer i verdensrommet.

Tilbud på bordteleskopet!

Spar 400 kr på et perfekt bordteleskop for nybegynnere! Med dette brukervennlige teleskopet trenger man kun skyfri himmel. Teleskopet er lett å montere og bruke. Et hendig lite bordteleskop for månen, planeter og lyssterke stjerner eller andre ting her på jorden.

One thought on “Slik opplever du meteorsvermen Geminidene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *