Sommerlab

Sommerlab er et fem-dagers forskerkurs som arrangeres på sommerhalvåret. Kurset er for barn som skal starte i 5.-7. klasse den kommende høsten. Timeplanen er satt sammen av ulike aktiviteter som fokuserer på å trene både hjernen og kroppen. Som kursleder veileder du deltakerne gjennom alt fra spennende eksperimenter til morsom fysisk aktivitet. Målet er å vekke barnas interesse for real- og teknologifag og bidra til at de føler mestring i disse fagene.

Opplæring

Forskerfabrikken har fokus på høy kvalitet, både faglig og pedagogisk. Derfor vil du som kursleder få en grundig opplæring i våre kursopplegg og filosofi.

Opplæringen av Sommerlab foregår via vår e-læringsplattform. Alle kursledere må gjennomføre dette. Du vil få tilgang til gode veiledningshefter og videoer av eksperimentene, slik at du får øvd deg på det faglige innholdet i kurset.

Du vil ha tilgang til e-læringsplattformen og veiledningsheftene hele perioden du jobber for oss. Vi er tilgjengelig for deg på mail og telefon dersom du trenger råd, hjelp og oppfølging underveis.

Barn som gjør eksperimenter
Kursleder

Er du den vi ser etter?

Som kursleder viser du engasjement, formidlingsglede, er imøtekommende og sympatisk. Du er glad i barn og har evnen til å være bestemt når det trengs. Du organiserer godt og kan lede frem et helt kurs.

Jobben passer perfekt for deg som har en genuin interesse for realfag og som elsker formidling. Vi er på jakt etter deg som er lærer- eller realfagstudent, eller deg som jobber som ingeniør eller lærer med fordypning i realfag.

SØK HER

Ofte stilte spørsmål

Når og hvor avholdes kursene?

Sommerlab arrangeres i juni og august hver sommer og er representert i alle landets fylker – fra de største byene til mindre tettsteder. Kursene avholdes i egnede lokaler som klasserom på skoler og Newton-rom.

Hvilken aldersgruppe er barna i?

Sommerlab er for barn som skal begynne i 5.-7. klasse til høsten og vil være i alderen 9-12 år.

Hvor store er barnegruppene?

Det kan være opptil 26 deltakere per kurs.

Hvilket språk holdes kurset på?

All opplæring av kursledere vil foregå på engelsk, mens du som kursleder skal selv holde kurset på norsk. Sentrale begreper vil stå oppført både på engelsk og norsk i veiledningsheftene.

Jobber man alene?

Nei, du vil alltid jobbe med en annen kursleder da vi har to kursledere per kurs.

Er det lønnet arbeid?

Ja, alle våre kursledere lønnes etter faste satser.

Hvor mye kan man regne med å få jobbe?

På Sommerlab vil man kunne få fra 1- 4 uker med arbeid.

Må man lage kursopplegget selv?

Nei, kursopplegget er laget av Forskerfabrikken. Av hensyn til sikkerhet, får ingen utføre eksperimenter eller andre aktiviteter som ikke er i opprinnelig kursplan.

Hvordan gjør man det med utstyr til kursene?

Vi har en egen logistikkavdeling som kvalitetssikrer og sender ut utstyr. Du er selv ansvarlig for å ta imot og sjekke at alt er ok før oppstart.

Hva slags erfaring og kompetanse må man ha?

Alle som jobber for oss bør ha en grunnleggende forståelse for realfag, ha en stor formidlingsglede og kunne beherske norsk språk både muntlig og skriftlig.

Når kan man søke og når vil man få svar?

Søknadsperioden varer fra januar ut våren. Vi behandler søknader og ansetter fortløpende, og anbefaler deg derfor å søke tidlig.

Må man levere politiattest?

Ja, alle som jobber på Forskerfabrikkens kurs må fremvise gyldig politiattest.