Hanne Finstad i Forskerfabrikken

I 2022 utførte vi disse oppdragene:

KONGSBERG AGENDA

Vi arrangerte Forskerhagen for alle barnehagene i Kongsberg kommune under Kongsberg Agenda i juni. I løpet av to dager besøkte 400 barnehagebarn Forskerhagen for å se i mikroskop, forske på farger og lage slim. Her tok elever fra Kongsberg videregående skole imot elevene.

NORWAY CUP

Vi var med på Norway Cup som en del av Hyundai Innnovation Lab. Her hadde vi med solcellebiler og slimfabrikk og møtte mer enn 5000 barn i løpet av en uke

Hyundai_Norway-cup
Forskerfabrikken_Sommerab_Solcellebil

ARCTIC RACE

Vi ble med Hyundai på Arctic Race, et sykkelløp med verdens beste syklister. Her hadde vi aktiviteter på hver stopp. Vi bidro også på torget hvor alle kom i mål siste dag.

AKSJON GJENVINNING

Over hele landet samlet skoleelever inn metall til resirkulering, og vinnerklassen vinner 15 000 kroner. Forskerfabrikken arrangerer aksjonen i samarbeid med Hydro, Kavlifondet og Norsk Metallgjenvinning.

MER OM AKSJON GJENVINNING
Barn samler inn hermetikkbokser til Aksjon gjeninning
Verdens kulestes dag

VERDENS KULESTE DAG

Vi var med på Verdens kuleste dag i september hvor vi tok imot 10 000 barn som fikk gjøre mange ulike aktiviteter som å lage kjemiske malerier, studere bergarter, lære om atomer og molekyler og bruke mikroskop. Denne dagen var 15 kursledere fra vår Sommerlab veiledere for publikum

KJEMISK JULEVERKSTED

Vi arrangerte juleverksted for Tekna-medlemmer og Ferd. I år lagde deltagerne badebomber, kjemiske malerier og tusjkunst på buffer.

MER OM KJEMISK JULEVERKSTED
Forskerfabrikken-kjemisk juleverksted