Fuglemat i melkekartong

Festmåltid for fugler

Landet vårt er fullt av vakre fugler som blir glade hvis du mater dem om vinteren. Slik lager du et festmåltid i en melkekartong.

UTSTYR
 • Ren melkekartong
 • 500 gr Delfiafett
 • 6 dl solsikkefrø eller fuglefrø til villfugl
 • Solid tråd
 • Tapetkniv eller saks
SLIK GJØR DU
 1. Riv opp kartongen på toppen og hell i 6 dl frø. Du ser hvor mye du har tatt oppi ved hjelp av målevinduet på siden.
 2. Smelt fettet i en gryte og hell det i kartongen. Få gjerne hjelp av en voksen så du ikke brenner deg. La det stå til alt er stivnet. Det tar gjerne 1-2 dager.
 3. Skjær ut en firkant på den ene siden. La det være igjen en liten bit som fuglene kan sitte på.
 4. Stikk hull i toppen med en syl og tre inn tråden.
 5. Heng fuglematen et sted hvor fuglene kan forsyne seg samtidig som du kan se på. Tenk også på at det skal være god utsikt slik at katter ikke kan lure seg inn på fuglene.
 6. Hvis du vil lage flere, kan du bare øke oppskriften med å gange alt med 2, 3 eller 4. Klarer du å finne ut hvor stor brøkdel av volumet til fuglematen som er fett og frø? Klarer du å finne ut hvor mange prosent av volumet som er fett og frø?
Bestill fuglekikkert for barn her
HVA KAN DERE SNAKKE OM?

Verken mennesker, fugler eller andre dyr kan leve uten fett. Fett er et viktig byggemateriale i kroppen og en god energikilde. Det er ekstra bra for fuglene å få fett om vinteren når det er kaldt og vanskelig å få tak i annen mat. De har også glede av de andre stoffene i denne julematen som vitaminer, mineraler, proteiner og karbohydrater.

Festmåltid for fugler Landet vårt er fullt av vakre fugler som blir glade hvis du mater dem om vinteren. Slik lager du et festmåltid i en melkekartong. HVA KAN DERE SNAKKE OM? Verken mennesker, fugler eller andre dyr kan leve uten fett. Fett er et viktig byggemateriale i kroppen og en god energikilde. Det er