Flaskekompost

Hva skjer egentlig når vi komposterer organisk avfall. Setter dere opp en flaskekompost, kan dere følge med fra uke til uke, og til slutt blir alt til jord.

UTSTYR
  • Tomme 1,5 liters flasker
  • Brødkniv
  • Tape
  • Organsik avfall (ikke kjøtt eller fisk)
SLIK GJØR DU
  1. Del flasken i to der den begynner å skråne inn på toppen.
  2. Fyll forskjellig organisk avfall i bunnen. Legg gjerne med noe uorganisk avfall også hvis du vil undersøke hva som skjer med det.
  3. Sett på toppen og tape den fast.
  4. Skru korken på, men la det slippe til litt luft.
  5. Følg med på hva som skjer de neste ukene og månedene. I løpet av et år bør alt ha blitt til jord. Det er mulig du må sette til litt vann for å få prosessen ordentlig i gang. Kanskje dukker det også opp noen fluer og andre småkryp.
Eksperimenter rundt samme tema:
Se vårt forskerutstyr her
HVA SKJER?

Vi er omgitt av usynlige mikroorganismer. De fleste er bakterier eller sopper. De finner  næring i organisk avfall og bryter det ned til jord.

 

 

Flaskekompost Hva skjer egentlig når vi komposterer organisk avfall. Setter dere opp en flaskekompost, kan dere følge med fra uke til uke, og til slutt blir alt til jord. Eksperimenter rundt samme tema: Bakterier i vinduskarmen HVA SKJER? Vi er omgitt av usynlige mikroorganismer. De fleste er bakterier eller sopper. De finner  næring i organisk