vi forsker på polymerer

 

Kunstig snø og voksekuler

Kunstig snø er et pulver som suger til seg veldig mye vann. Det kan faktisk suge til seg så mye som 100 ganger sin egen vekt med vann. Snøpulveret kan brukes flere ganger. La det stå på benken noen dager, så tørker det inn igjen. Da kan du dryppe på vann på nytt.

UTSTYR
  • Pose med vann
  • Blyanter
SLIK GJØR DU
  1. Fyll en pose med vann.
  2. Stikk blyantene forsiktig gjennom posen og ut igjen på den andre siden.
  3. Kan du forske deg frem til hvilken form på blyantene som tettes best?
HVA SKJER?

Plastposer er laget av en type stoff som kalles for polymer. Stoffet er veldig fleksible og kan legge seg rundt blyanten gjøre det tett. Hvis du trekker blyanten ut blir derimot hullet for stort til at polymerene klarer å tette og vannet renner ut.

 

Noen polymerer elsker vann. De klarer nemlig å suge til seg så mye vann at de utvider seg og blir mye større. Det er et ganske likt stoff som finnes i bleier. Det er derfor de kan suge til seg så mye tiss.

Bestill kunstigsnø her Bestill voksekuler her

vi forsker på polymerer   Kunstig snø og voksekuler Kunstig snø er et pulver som suger til seg veldig mye vann. Det kan faktisk suge til seg så mye som 100 ganger sin egen vekt med vann. Snøpulveret kan brukes flere ganger. La det stå på benken noen dager, så tørker det inn igjen. Da