Sommerlab-barn

sommerlab i din kommune

  • Fem-dagers forskerkurs
  • 6 timer med eksperimenter, forskning og fysiske aktiviteter ute og inne hver dag
  • Kurset passer for elever på 4.–6. trinn og
    7.–9. trinn
  • Tema: forskning, teknologi, naturvitenskap
  • Vi kan sette opp kurs for dere eller dere kan arrangere selv med kursing fra oss
  • Kursmateriell på norsk bokmål
  • Kurslederopplæring på engelsk
  • Pris varierer avhengig av valgt løsning

Vil du ha en av Norges morsomste og mest lærerike sommerskoler til ditt nærområde? Inngå et samarbeid med oss i Forskerfabrikken og gi barna i ditt nærmiljø et unikt sommertilbud. Vi tilbyr ulike løsninger til samarbeid, hvorav Sommerlab settes opp etter ditt ønske og behov.

OM SOMMERLAB
Sommerlab er et fem-dagers fritidskurs som går i sommerferien. På kurset lærer barna om naturvitenskapens spennende verden. De får utføre eksperimenter med ekte forskerutstyr og bruke kreativiteten til å løse praktiske oppgaver. På våre kurs skapes både læreglede, gode minner og nye vennskap.

Vi tilbyr også kurs med matematikk for elever på 4.- 6. trinn, der vi jobber med læreplanmål i matematikk.

Vi hjelper deg med å vise barn at vitenskap er skikkelig gøy, samtidig som de får styrket kunnskapene sine i matematikk og naturfag ytterligere!

Barn som gjør eksperimenter
lærerikt Kursinnhold

Deltakerne følger en detaljert timeplan med aktiviteter utarbeidet i henhold til læreplanmålene og FNs bærekraftmål. Aktivitetene på kurset gjør at barna får utforske, eksperimentere og samarbeide. Innholdet på Sommerlab har ekstra fokus på miljø, bærekraft og teknologi. Gjennom spennende aktiviteter ønsker vi å vise barna hvordan naturvitenskap kan skape gode løsninger for fremtiden.

Sommerlab er et godt supplement før skolestart braker løs.

Se hvilke læreplanmål som dekkes her

Samarbeidet med Forskerfabrikken gjorde det lett for oss å gjennomføre en innholdsrik sommerskole. Det faglige innholdet var topp, elever og foresatte ga supre tilbake-meldinger, og de var fleksible og løsningsorienterte. – Hans Christian Nystad, rektor i Sandefjord kommune

LANG ERFARING

I 2006 holdt vi i Forskerfabrikken vår aller første sommerskole i Oslo. Siden den gang har vi arrangert flere tusen sommerskoler og holder over 150 årlige kurs i hele Norge. Sommerlab er å finne i alle landets fylker, og vi har god erfaring i å samarbeide med både små og store kommuner, bedrifter, organisasjoner og andre aktører som vil bidra positivt i sitt lokalmiljø.

Med lang erfaring har vi opparbeidet oss unik ekspertise, og vi føler oss trygge på at kursene vi leverer er av høy kvalitet. Sommerlab er ikke bare populært hos barna, men også blant foresatte og samarbeidspartnere. Kompetansenivået i vår fagavdeling gjør at vi kan levere lærerike og pedagogiske kurs som engasjerer.

Ved å bestille kurs fra Forskerfabrikken, så vet vi at det faglige innholdet har et høyt nivå og har spennende aktiviteter med et mangfold av tilnærmingsmåter. Vi vet at det er kvalitet når vi samarbeider med Forskerfabrikken. – Lise Andersen, leder for Sommerskolen i Drammen

Sommerlab slim
Pedagogikk

Våre undervisningsmetoder er forankret i nevrologi, psykologi og pedagogikk. Her møtes biologisk og psykologisk kunnskap for å utvikle pedagogikk som spiller på lag med hjernen.  

Hvert kurs er skalert til 26 elever og styres av to kursledere. Våre kursledere er ofte realfags- eller pedagogikkstudenter med en tilhørighet til kursområdet. Vi har lang erfaring i å holde naturvitenskapelige-kurs, og vi vet at både dere voksne og barna vil ha det gøy og lærerikt når dere forsker.

les mer om vår pedagogikk her
ULIKE LØSNINGER

Velg mellom ulike pakker der vi gjør hele jobben for deg eller du arranger kurs selv. Det er også mulig å gå inn med generell støtte.

SPENNENDE UTSTYR

Uansett hvilken løsning du går for, vil du selvfølgelig motta alt nødvendig materiell for å gjennomføre en super Sommerlab. Her får dere oppgavehefter til 26 deltakere, forskerutstyr, nødvendige reagenser og mye mer. Hver elev vil også få sitt eget sett med laboratorieutstyr som de kan ta med hjem når kurset er ferdig.

Sommerlab gutt kolbe
bestilling av kurs

For mer informasjon om samarbeid, ta kontakt med oss på info@forskerfabrikken.no eller i skjemaet under.