Vi forsker på kunstig snø

Kunstig snø blir brukt under filminnspillinger når man ikke har snø. Det er et materiale som det er spennende å utforske.

UTSTYR
SLIK GJØR DU
  1. Se på sneen. Hvordan ser den ut? Hvordan kjennes den? Ligner den på ekte snø? Hva er likt? Hva er forskjellig?
  2. Legg litt sne på en asjett og tilsett litt vann dråpe for dråpe. Hva skjer? Her er det praktisk å bruke en pipette hvis du har det.
  3. Legg litt mer snø i et gjennomsiktig glass og hell på vann. Hva skjer nå?
  4. Klarer du å lage et trylletriks ved å helle vann i en kopp, snu koppen på hodet uten at vannet renner ut ved å bruke kunstig snø?
  5. Hva skjer hvis dere lar sneen med vann ligge og tørke?
eksperimenter rundt samme tema
Du kan bestille kunstig snø her
HVA KAN DERE SNAKKE OM?

Kulene er laget av et stoff som heter polynatriumakrylat. Det kan suge til seg vann 300 ganger sin egen vekt. Derfor vokser kulene i vann. Det samme stoffet finnes i babybleier og de små posene inni kjøtt vi kjøper i butikken.

Kuler som er gjennomsiktige, fungerer også som et forstørrelses- glass. Årsaken er at kulen er som en linse som buer utover. Når lys går gjennom en slik linse, virker linsen som et forstørrelsesglass.

 

Vi forsker på kunstig snø Kunstig snø blir brukt under filminnspillinger når man ikke har snø. Det er et materiale som det er spennende å utforske. eksperimenter rundt samme tema Dyr som vokser i vann Fargerike voksekuler Magisk bomull HVA KAN DERE SNAKKE OM? Kulene er laget av et stoff som heter polynatriumakrylat. Det kan