Plast i havet

Plast i havet

Her er en aktivitetsom illustrerer hvordan plast påvirker dyr som lever i og ved havet.Samtidig er det mulig med fysisk aktivitet.

UTSTYR 2-6 deltakere
  • 1 plastbalje
  • 1 pakke rispapir
  • Gjennomsiktige brødposer
  • 1 klesklype per deltager
SLIK GJØR DU
  1. Klipp opp rispapir og plastposer i strimler som er like store. De bør være omtrent 6-10 cm lange og 1,5 cm brede. Det bør være minst seks strimler per deltaker. Hvis det er seks barn, bør du klippe opp 18 plaststrimler og 18 rispapirstrimler per balje. Ikke gjør noe nummer ut av at det er to ulike typer strimler.
  2. Fyll vann i plastbaljen og legg strimlene oppi rett før dere skal begynne, slik at rispapiret ikke går i oppløsning. Forestill dere at dere er fugler som lever av det dere finner i havet. Dere jakter på fisk og annen mat. Foran dere i baljen er havet.
  3. Istedenfor nebb, jakter dere med klesklyper. Derfor får dere en klype hver.
  4. Plukk opp strimler med mat. Stopp aktiviteten når du ser at alle har plukket 3-6 strimler hver.
  5. Legg strimlene utover og fordel plast på en side og rispapir på en annen. Hvor  mange har dere av hver? Hvor mange har dere til sammen?
Eksperimenter rundt samme tema:
Se vårt forskerutstyr her!
HVA KAN DERE SNAKKE OM?

Hvordan er det å være en fugl eller en fisk som spiser plast istedenfor mat? Forsøk å få frem at plasten fyller opp magen uten å gi fuglen energi og krefter den trenger for å leve. Derfor er det veldig skadelig for dyr å spise mye plast.

Plast i havet Her er en aktivitetsom illustrerer hvordan plast påvirker dyr som lever i og ved havet.Samtidig er det mulig med fysisk aktivitet. HVA KAN DERE SNAKKE OM? Hvordan er det å være en fugl eller en fisk som spiser plast istedenfor mat? Forsøk å få frem at plasten fyller opp magen uten å