spiselig slim

Lag barnas favorittslim med denne oppskriften av fra Forskerfabrikken.

UTSTYR
  • 1 ts psyllium
  • Mikrobølgeovn
  • 2,5 dl vann
SLIK GJØR DU
  1. Hell 2,5 desiliter vann i en beholder som tåler mikrobølgeovn.
  2. Tilsett 1 teskje psyllumpulver og bland pulveret godt inn.
  3. La blandingen varmes opp i ovnen i 5-9 minutter. Hvis det koker over, skrur du av og lar det kjøle seg litt før du koker videre. Rør godt etterpå.
  4. La så blandingen få romtemperatur før du tar på den. Hvis små barn skal få leke med slimet, må det plasseres på et sikkert sted til det har kjølt seg ned.
HVA KAN DERE SNAKKE OM?

Skallet på en type frø fra planten Plantago, også kalt groblad, kan bli til supert slim. Det selges i helsekostbutikker, på apotek og kalles Psyllium. Plukk eller finn bilder av groblad og snakk om hvorfor planter lager frø. Skallet inneholder lange kostfibre som kan flokes sammen til et slags slim. Slimet er spiselig og passer derfor spesielt godt for helt små barn. Det er dessuten både billig og enkelt å lage. Det kan kanskje passe ekstra godt i sammenheng med Halloween da det ser litt skummelt ut. Med konditorfarge vil det virke annerledes. Du kan farge slimet med konditorfarge.

Se vårt forskerutstyr her

spiselig slim Lag barnas favorittslim med denne oppskriften av fra Forskerfabrikken. HVA KAN DERE SNAKKE OM? Skallet på en type frø fra planten Plantago, også kalt groblad, kan bli til supert slim. Det selges i helsekostbutikker, på apotek og kalles Psyllium. Plukk eller finn bilder av groblad og snakk om hvorfor planter lager frø. Skallet