hva er inni jorda?

Her kan du laste ned en modell som viser hva som er inni jorda. Klipper du ut delene og setter dem sammen, blir det enklere å forstå.

UTSTYR
  • Utskrift av jordas indre og overflate
  • Saks
  • Papirlim
SLIK GJØR DU
  1. Skriv ut illustrasjonene av jordas indre og overflate.
  2. Klipp dem ut.
  3. Følg oppskriften på siste side.
Last ned Illustrasjonene her

SLIK ER JORDA BYGGET OPP

Innerst har jorda en kjerne. Her er det mye jern og nikkel som gir jorda et magnetfelt. Utenfor kjernen ligger mantelen. Den består av smeltet stein. Ytterst ser du jordskorpa som består av størknet stein. Det er den vi lever på. Smeltet stein som befinner seg under overflaten og i vulkaner kalles magma. Når smeltet stein kommer ut av en vulkan kalles den for lava.

Jordasindre
Jorda
eksperimenter rundt samme tema
LAG VULKANMODELLER HJEMME

Med settet Boblende lava fra vår nettbutikk, kan du lage din helt egen vulkan. Settet inneholder alt du trenger for å oppleve et vulkanutbrudd hjemme på kjøkkenet. På siden finner du også vår spennende eksperimentvideo som viser deg hvordan du enkelt kan lage vulkan med ingredienser du allerede har i kjøkkenskapet.

Boblende lava

hva er inni jorda? Her kan du laste ned en modell som viser hva som er inni jorda. Klipper du ut delene og setter dem sammen, blir det enklere å forstå. SLIK ER JORDA BYGGET OPP Innerst har jorda en kjerne. Her er det mye jern og nikkel som gir jorda et magnetfelt. Utenfor kjernen