lag såpebobler

Kan du tenke deg et større blikkfang enn en enorm såpeboble på en varm sommerdag? Her får du Forskerfabrikkens oppskrift på såpebobler så store som menneskehoder.

UTSTYR
  • 3 dl vann
  • 2 dl oppvasksåpe
  • 0,5 dl glyserol
  • Balje eller bøtte
  • 3 sugerør
SLIK GJØR DU
  1. Bland ingrediensene i balja og rør godt.
  2. Sett sugerørene sammen til en trekant, dypp i såpebobleblandingen og blås forsiktig på såpeboblehinna som dannes inne i trekanten. Det kan ta litt tid før dere klarer å lage store såpebobler, så tålmodighet er lurt.
  3. For å lage enda større såpebobler kan dere lage en såpeboblemaker av to pinner med hyssing mellom.
Hva kan dere snakke om?

Fortell at såpebobler blir runde fordi rundinger er den beste formen for å samle mest mulig volum i en form med minst mulig overflate. Det blir fine farger i såpeboblene fordi lysstrålene bøyes når de passerer gjennom såpeboblene. En såpeboble sprekker hvis en gjenstand stikker hull på den eller hvis vannet fordamper.

lag såpebobler Kan du tenke deg et større blikkfang enn en enorm såpeboble på en varm sommerdag? Her får du Forskerfabrikkens oppskrift på såpebobler så store som menneskehoder. Hva kan dere snakke om? Fortell at såpebobler blir runde fordi rundinger er den beste formen for å samle mest mulig volum i en form med minst mulig