Forskerfabrikkens sommerskole 2024
– i KINN, FLORØ FOR 4.- 6. trinn!

MELD PÅ DITT BARN

Se ledige kursplasser i Florø

Norges beste sommerskole?

99 % sier ja!

Basert på 3151 svar fra foresatte og barn etter sommerskolen i 2023.
99 % svarte «ja» på spørsmål om de hadde hatt det gøy og lært noe.

 
Kurs for barn

velkommen til sommerskole
EN UKE FYLT AV ACTION!

Kurset er for barn som går på 4. – 6. trinn før sommerferien, og er en uke fylt av spennende aktiviteter ute og inne og korte matteøkter.

mange eksperimenter
–og litt matematikk

Vi bygger solkokere og romvesener, utforsker elektromagnetisme og leter etter liv i en mystisk jordprøve. Korte matematikkøkter blir morsomt når oppgavene er varierte.

En hel uke med moro!
HVER DAG FRA KL 9-15

Sommerskolen arrangeres i uke 26, 27, 31, 32 og 33. Barna får eget forskerutstyr og kurshefte.
Kursinnholdet er det samme som i 2022.

OM VÅR SOMMERSKOLE 2024

På vår sommerskole er det gøy å lære! Det er nemlig «noe av det gøyeste jeg har gjort, til og med gøyere enn bursdagen min», ifølge en av våre deltagere. 

Det blir kule eksperimenter, samarbeid og fysisk aktivitet både ute og inne. Hver dag har vi også leken matte, hvor vi jobber i grupper med matte på en morsom og annerledes måte.

Gjennom en actionfylt og skjermfri uke får barna oppleve ekte sanseopplevelser når de gjør spennende eksperimenter og praktiske aktiviteter. Gjennom utforskning og undring jobber vi også med tenkeferdigheter som er viktig for læring og utvikling. Vi ser på sammenheng mellom årsak og effekt, tenker kreativt og analytisk samtidig som vi lærer av våre feil og forteller at hjernen kan trenes. 

Sammen med to fantastiske kursledere får barna en lærerik og morsom sommerferieuke de sent vil glemme! 


«Sammen skaper vi læreglede, gode minner og nye vennskap».
(Kursleder på Sommerlab)


På vår sommerskole har vi både miljø, bærekraft og teknologi i fokus, i tråd med FNs bærekraftmål. Slik kan vi vise barna hvordan naturvitenskap kan skape gode løsninger for fremtiden.

Vi har to ulike Sommerlab-kurs som går annet hvert år. Kursene har forskjellig innhold og bygger ikke på hverandre. Årets kurs er det samme som i 2022 og er for barn som går i 4. – 6. trinn før sommerferien (skal opp i 5. – 7. trinn).

Dette sier foreldrene:

Har en gutt på 10 som har kommet hjem storfornøyd hver dag. Har vist oss masse og fortalt om alt de har lært, og ikke minst blitt kjent med andre barn 🙂

Orkland 2023

Vårt barn har sagt at hun heller vil gå på forskerkurs enn å se på tv et helt år..

Bærum 2023

Lærerne har vært veldig flinke med barna. Har lært bort mye nytt på en underholdende måte, og fått barna til å føle seg ivaretatt i timene og friminuttene.

Tromsø 2023

Et super tilbud! Over alle mine forventninger. Dattera mi var meget fornøyd og vil delta på kurset igjen! Takk for alle voksne som var med på organisere og gjennomføre dette kurset!

Ringerike 2023

Dette sier barna:

Det beste i heile somar! 

Ulstein, 2023

Sommerlab er den beste sommerkole i Norge tror jeg.

Oslo 2023

Helt ærlig vil jeg vere her i 100 år til, men det kan jeg ikke.

Ålesund, 2023

HVORFOR BØR du melde ditt barn på vår sommerskole?

SOMMERLAB Vår magiske planet

På «Vår magiske planet» står jorda i sentrum med sitt mylder av liv. Vi viser barna at vi lever på en helt spesiell planet i solsystemet, ja kanskje i hele Melkeveien. Her lever nemlig mange ulike organismer, og det skyldes blant annet at det er mye vann på jorda som finnes i tre faser; fast stoff, væske og gass. Vi har også en atmosfære med livgivende oksygen som dessuten holder på varmen fra sola. For øvrig har jorda en kjerne av jern som gir oss et magnetfelt som beskytter mot farlig stråling fra verdensrommet. Og energien får vi fra Sola, vår nærmeste stjerne i form av elektromagnetisk stråling.

Vi lager solkoker

Skal vi beholde klimaet på jorda må vi imidlertid passe på at temperaturen ikke forandrer seg for mye. Blir det varmere eller kaldere vil for eksempel balansen mellom vanndamp, flytende vann og is bli forskjøvet. På dette kurset utforsker vi derfor hva varme er og lager en modell av drivhuseffekten. Vi ser også på ulike typer elektromagnetisk stråling som vi mottar fra sola og lager en solkoker. 

Sommerlab - rakett
Sommerlab slim
Fengende innhold

Vi tror kunnskapsrike barn vil skape en bedre verden når de vokser opp, derfor vil vi gi barna en bedre forståelse av verden som omgir dem. Jorda er et stort økosystem som vi må ta vare på sammen.

Barna skal forske på elektromagnetisme, kjemiske reaksjoner og fornybar energi. Det blir kule eksperimenter, samarbeid og fysisk aktivitet både ute og inne. Vi skal bygge solkokere, utforske temperaturer og lete etter liv i en mystisk jordprøve. Gjennom leken og variert matte får barna også styrket mattehjernen gjennom skoleferien.

SE TIMEPLAN HER
SOMMERLAB ENERGIMYSTERIET

Kan vann eksplodere, og trenger vi egentlig fryser for å lage iskrem? Energi får ting til å bevege seg og endre temperatur, men hva er energi? Gjennom eksperimenter skal vi forske på energi, og sammen skal vi etter hvert løse ENERGIMYSTERIET.

Barna skal også utforske elektriske kretser, kjemiske reaksjoner og fornybar energi som gass og solceller. Det blir både kule eksperimenter, samarbeid og kodeknekking. De skal også få bygge sin egen solcellebil, teste ut ulike metoder for å rense vann, og bygge elektriske maskiner av resirkulert emballasje.

Sommerskole - Forskerfabrikkens Sommerlab – Energimysteriet
Barn som gjør eksperimenter
Mer enn bare ett mysterium

I løpet av uka på sommerskole skal barna løse enda et mysterium. Det er faktisk så hemmelig at vi ikke ønsker å avsløre noe før kursstart. Alt vi kan si er at barna blir nødt til å knekke koder, samarbeide, lete etter skjulte spor og finne fram sin indre detektiv for å løse saken.

Se timeplanen her