Aksjon gjenvinning nærmer seg med stormskritt

Barn samler inn hermetikkbokser til Aksjon gjeninning

Visste du at vi kan spare 95 prosent utslipp dersom vi resirkuler alu-folie og boksene med hermetikk vi bruker hjemme? Aksjon gjenvinning er straks i gang.

Aksjon gjenvinning skal lære elever på 5.–7. trinn mer om resirkulering, kretsløp og hvordan vi kan ta bedre vare på jorda. Aksjonen går ut på å resirkulere og gjenbruke emballasje laget av aluminium. Dersom vi lager noe av gjenvunnet aluminium kreves kun 5 prosent av energien. Dette sammenlignet med å produsere produkter av helt ny aluminium. Vi kan altdå spare 95 prosent utslipp ved å resirkulere, i stedet for å kaste det i restavfallet!

Sammen får vi til mer

Sammen med klassen sin får elevene se hvordan enkle hverdagsrutiner kan gjøre en forskjell. Elevene får se at de selv, klassen og alle familiene er en del av et større system og at vi i fellesskap kan utrette mer.

Påmeldingen til årets aksjon er nå åpen

Meld på klassen og motta gratis eksperimentutstyr til klassen! De første klassene som melder seg på vil motta gratis eksperimentutstyr. Åpent for alle 5.–7. klasser. På nettsiden til aksjonen kan dere registrere hvor mye dere har samlet inn, og se hvordan klassen deres ligger an i konkurransen.

Aksjon gjenvinning