Besøk på Sauland skule

Barn fra Sauland skule

Kan dere komme tilbake en annen gang? Spør en av elevene mens han retter på den nye labfrakken. Den siste timen har Fabrikkoverlærer Eli Ording eksperimentert sammen med 21 elever fra Sauland Skule. Sammen har de forsket på gass, hvor de har fått både såpebobler og vann til å eksplodere – til stor glede for de unge forskerspirene. Moroa er kanskje over for denne gangen, men vi i Forskerfabrikken håper og tror at en gnist for naturvitenskap ble tent hos elevene.

Høsten 2019 ble 5.-6. klasse på Sauland skule, nåværende 6.-7. klasse, trukket ut som tilfeldige vinnere av Aksjon Aluminium. Sammen med vinnerklassen, skulle de dratt på klassetur til Hydro sitt valseanlegg i Holmestrand denne våren. På grunn av covid-19 lot turen seg dessverre ikke gjennomføre. Når klassen ikke kunne komme på besøk til oss, bestemte vi oss for å ta med moroa til dem.

Vi pakket med oss labfrakker, forskerbriller og eksperimentutstyr til begge klassene, og la i vei fra Forskerfabrikken i Oslo til Sauland Skule i Hjartdal. Det som ventet oss når vi kom frem var 21 nysgjerrige og ivrige elever, klare til å forske!

Barn fra Sauland skule

Naturfagslærer på Sauland Skule, Espen Granlund, forklarer at han meldte klassene på aksjonen fordi den går under kompetansemålene og tematikken rundt bærekraftighet og gjenvinning. Vi så på hvordan resirkulering av aluminiumsemballasje, som vi bruker i hverdagen, kan påvirke planeten vår, forklarer Granlund. Fordi aksjonen tar for seg et veldig viktig tema har jeg valgt å melde klassene på i år også. Gjennom aksjonen lærer elevene verdien av resirkulering og hvor mye energi vi faktisk kan spare.

Barn fra Sauland skule

Aksjon Aluminium er en årlig resirkuleringskonkurranse for alle 5.-7. klasser over hele landet. Aksjonen er et samarbeid mellom Forskerfabrikken, Norsk Hydro og Norsk Metallgjenvinning AS. Hvert år skal elevene registrere aluminiumsemballasje som de resirkulerer hjemme og komme opp med idéer til hvordan vi kan gjenbruke emballasje til noe nytt.

Besøk Aksjon Aluminium