Familievennlige boktips til sommeren

Jeg er Hanne Finstad, grunnlegger av Forskerfabrikken, og jeg har sett hvordan ny kunnskap kan vekke barn og unges nysgjerrighet og læringsglede. For å styrke familiens læringsopplevelser har jeg derfor valgt ut et par bøker som er perfekte for felles lesing og læring.

 

 

Tittel: Verdt å vite fra grunnskolens pensum


Forfatter: Håvard Tjora


Målgruppe: Barn og unge


Utgivelse: Kagge forlag 2013

Hva husker du egentlig fra egen skolegang? Vet du nok til å hjelpe barnet ditt? Og har hen fått med seg det viktigste? 

I dagens samfunn er det lett å tro at vi ikke trenger faktakunnskap fordi vi kan finne ut det meste ved å gjøre et raskt søk på nettet. Men for å kunne tenke kritisk, analytisk og kreativt trenger vi grunnleggende kunnskap i bunnen.  

I boken «Verdt å vite» har Håvard Tjora samlet det han mener er sentral kunnskap fra grunnskolen. Her får dere servert de viktigste faktaene fra naturfag og samfunnsfag i grunnskolen på en ryddig og oversiktlig måte. Samtidig lærer dere masse om geografi, historie, kjemi, fysikk og biologi. Boken er en super ressurs hvis dere er usikre på et tema og trenger og friske opp kunnskapen. Men den er også interessant å lese i seg selv, og egner seg kanskje ekstra godt som meningsfylt tidsfordriv på do! 

 

 

Tittel: Smartest i familien


Forfatter: Anne Lene Johnsen


Målgruppe: Barn og unge


Utgivelse: Kagge forlag 2023

Trenger dere inspirasjon til å finne på noe sammen med barna som er enkelt og morsomt? Vil dere være sammen uten at en skjerm er i sentrum? Og liker dere å lære og utforske? Da er denne boken midt i blinken.  

I «Smartest i familien» deler Anne Lene Johnsen sine beste gåter og grubliser, og det er ikke lite. For Anne Lene har hatt dilla på ulike former for hjernetrim i flere tiår og er kanskje Norges største ekspert på området. Oppgavene er varierte med ulik vanskelighetsgrad, og dere kan løse dem sammen eller lage en konkurranse.  Ja, dere kan til og med kåre den smarteste i familien! 

Underveis vil dere også få mange overraskelser og oppdage hvor spennende det er å bruke hjernen på uvante måter mens dere leker med språk, tallmagi, korttriks og mye annet. Oppgavene er utrolig varierte og byr på mange timer med moro og læring.  

Ditt smarte barn

Lesing er som kjent en god kilde til ny kunnskap. Men for å få best mulig utbytte av kunnskapen som ligger i disse bøkene, vil jeg helt til slutt også trekke frem min egen bok, «Ditt smarte barn», som gir råd om hvordan du som forelder kan tilrettelegge for læring og mestringsfølelse hos barnet ditt. 

Alle disse bøkene er tilgjengelige for bestilling i Forskerfabrikkens nettbutikk, blant et godt utvalg bøker som legger til rette for god læring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *