Julehilsen 2020

Barn som gjør eksperimenter

Det siste året har bydd på mange oppturer og nedturer for de fleste av oss. Som mange andre bedrifter, har vi møtt på nye utfordringer og problemstillinger. Vi ønsker å takke alle som har støttet oss i et vanskelig i år. Takk til alle dere kunder, samarbeidspartnere og kursledere som gjør det mulig for oss å spre realfagsglede i årene som kommer!

EN SOMMER MED MENING

I år var det kanskje viktigere enn noen gang å gi barn over hele landet et morsomt og lærerikt sommertilbud. Takket være gode smitteverntiltak, tilpasningsdyktige kursledere, hardt arbeid og en dose flaks holdt vi over 200 fysiske sommerskoler – noe vi er veldig takknemlig for.

Tusen takk til alle dere som har hatt tro på oss og som har bidratt til at vi kunne holde kurs denne sommeren også. Vi ønsker å rette en ekstra takk til våre nasjonale og lokale samarbeidspartnere.

1.plass_.7B-Husabo-skole
SPARTE NOK ENERGI TIL Å LADE EN TESLA I 205 TIMER

Over 10 000 elever fra hele landet var påmeldt årets Aksjon Aluminium som vi arrangerer i samarbeid med Hydro og Norsk Metallgjenvinning.

Det ble samlet inn over 100 000 enheter med aluminiumsemballasje. Energien man sparer på å resirkulere enhetene, kontra å produsere helt nye produkter, kan brukes til å:

  • Lade en Tesla i 205 timer
  • Kjøre tur/retur Oslo – Kapp det gode håp
  • Produsere 153 sykler
  • La en motorsag stå på i over to år

Vi håper aksjonen kan inspirere flere til å bli med på å resirkulere og gjenvinne materialer som aluminium.

Julekalender-give-away
Å GLEDE NOEN SOM GLEDER ANDRE

Tradisjon tro, har vi delt ut forskerkalendere til veldedige formål, frivillige organisasjoner og andre som fortjener ekstra oppmerksomhet i adventstiden. Over tusen nominasjoner ble gitt på Facebook og Instagram. De utvalgte som mottok to forskerkalendere hver var:

Nesodden Ressurskafe
Aktivt Pusterom
Skoleavdelingen på Radiumhospitalet
Barnas Stasjon Fredrikstad
Superselma-prosjektet
Hjelpende hender
Asker og Bærums krisesenter
Aksjon Juleglede Vågan
Gode Verdier Kristiansund
Hjelp oss å hjelpe – Østfold

Forskerfabrikken-kart
REALFAGSGLEDE SOM SPRER SEG

I sommer holdt vi over 200 forskerkurs for barn over hele landet – fra svabergene i sør til viddene i nord. Våre pedagogiske leker har også blitt sendt ut til land over hele globen.

OG MED DETTE VIL VI ØNSKE DEG OG DINE EN GOD JUL OG ET GODT NYTT ÅR!