Rekordmange barn på Sommerlab

Sommerlab-Rosselandskule

Denne våren bevilget regjeringen ekstra midler til å sette opp sommerskoler for barn. Alle kommuner kunne søke om støtte, noe mange gjorde. Takket være dette tiltaket og støtten fra våre samarbeidspartnere har vi i Forskerfabrikken kunne holde rekordmange kurs denne sommeren: Over 300 kurs!

Kommuner fra hele landet har benyttet seg av støtteordningen. Vi har hatt et samarbeid med mange av dem, hvor vi satt opp Sommerlab på vegne av kommunen. Tiltak som dette har ført til gratis deltakelse for mange tusen barn. Forhåpentligvis har barna lært masse nyttig til skolestart og ikke minst, kost seg med gamle og nye venner.

Sommerlab-Rosseland Skule

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad under et besøk på Sommerlab i Time kommune

Les mer om våre samarbeidspartnere her
Sommerlab er bra for hjernen

Forskning viser at det å gå flere uker uten at noe skjer, kan svekke barns kognitive evner som er de hjernebaserte ferdighetene våre. Dette skjer med mange barn i løpet av sommerferien, da det er en lang periode med lite stimuli. Å gå på sommerskole kan derfor ha en svært positiv effekt for mange barn. Det stimulerer hjernen slik at barna er klare til skolestart samtidig som de får vært sosiale og ha det gøy.

Det faglige innholdet på Sommerlab er utviklet med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB.

Barn på Sommerlab

På årets Sommerlab har over 7000 barn fått bygge sin egen solcellebil gitt i gave av Energi Norge

Gir viktige sommerjobber

Støtten har ikke bare kommet barna til gode. På våre kurs jobber mange pedagogikk- og realfagstudenter. Når vi kan sette opp flere kurs, kan vi også tilby flere unge en viktig og lærerik sommerjobb. Her lærer de seg verktøy som kan tas med videre i arbeidslivet.

Kursledere Sommerlab

250 studenter har spredd realfagsglede som kursledere i sommer

Les flere artikler her