Slik bevarer du barns oppmerksomhet!

Husk at barna dine har ulik evne til å holde på oppmerksomheten. Evnen øker med alder og trening. Dagsform, tid på dagen og søvn har betydning for hvor oppmerksomt et menneske er.

Balansen mellom stress og oppmerksomhet

Oppmerksomheten blir også påvirket av hormoner relatert til stress. Vi blir mer oppmerksomme med litt stress, men får problemer med oppmerksomheten hvis stressnivået blir for høyt. Disse grensene varierer veldig fra person til person og mellom ulike situasjoner.

Overraskelsers rolle

Overraskelser i en eller annen form kan øke oppmerksomheten. Ha en plan for hvordan du vil åpne for eksempel undervisningsøkter for å skape interesse og motivasjon. Det styrker evnen til oppmerksomhet. Du kan også legge inn sekvenser som skaper oppmerksomhet underveis i undervisningen.

Strategisk Åpning

Lær av dem som mestrer å få oppmerksomhet, altså skuespillere og andre scenekunstnere. De øver på selve fremførelsen og bruk av stemmen og resten av kroppen. Utforsk gjerne ulike måter å bruke stemmen på.

Å mestre muntlig formidling

I alle årene jeg gikk på universitetet, var det ingen som anbefalte meg å øve på den muntlige fremføringen av foredrag og lignende presentasjoner. Men det har jeg begynt med etter foredraget med Marie Louise Tank, og jeg opplever at det gjør meg bedre. Jeg øver spesielt mye på det jeg skal si de første minuttene.

I mange år fikk hunden min Balder høre om mange ulike temaer mens vi klatret opp Grefsenåsen eller vandret innover i Lillomarka. I begynnelsen så mange rart på meg, men nå reagerer ingen lenger, for det har jo blitt så vanlig å snakke med andre gjennom øreplugger mens man går. Vi gir det samme rådet til kurslederne våre i Forskerfabrikken: øve på å formidle de ulike aktivitetene muntlig, mens de kjører bil, dusjer eller går til bussen.

Mer om arbeidsminnet

Som foreldre ønsker vi å gjøre det vi kan for å hjelpe barna våre. I denne boka forteller Finstad hvordan barnas hjerne fungerer og utvikler seg, og om hvilke grep du kan ta for å stimulere ditt barns hjerne på riktig måte. Da vil barnet få det best mulige utgangspunktet for å lære å lese, skrive og regne matte – men også for å utvikle sin kreativitet, få god motorikk og – ikke minst – koble av og hvile. Du får mange praktiske tips og øvelser som vil skape læreglede og gi mestringsfølelse.

Få gratis kapittel av boken Ditt Smarte barn

Meld deg på i skjemaet så sender vi deg ditt gratis kapittel!

1 thoughts on “Slik bevarer du barns oppmerksomhet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *