Slik opplever du nattehimmelen!

Verdensrommet er gåtefullt og fascinerende og nesten ikke til å fatte. Å sette seg selv og planeten Jorda inn i denne sammenhengen gir barn et større perspektiv på livet. Det kan også vekke ydmykhet og nysgjerrighet for naturen og alt vi ikke forstår.

Ser du i et teleskop sammen med barn, blir det helt naturlig å undre seg over alt som finnes i universet og hvordan det hele henger sammen. Vi får hevet blikket og får et nytt perspektiv på verden.

Vårt solsystem er bare ett av mange i galaksen Melkeveien, og det finnes kanskje 170 milliarder galakser i universet. I hver av galaksene er det millioner av stjerner, og rundt mange av stjernene sirkler planeter. Det er faktisk flere planeter enn stjerner i universet, og astronomer leter etter planeter hvor det kan være liv.

Astronomi-tips for nybegynnere!

  1. Finn et sted det er mørkt. Bor du midt i en by, kan du allikevel ha glede av å se på månen og planetene, selv om du ser enda bedre på steder uten mye lysforurensning.
  2. Finn et sted bakken er stabil og hard slik at teleskopet kan stå støtt. Det er også bra med god  utsikt uten høye trær og bygninger som ødelegger sikten.
  3. Husk varme klær! Det er blir gjerne kaldt å stå ute om natten.

Opplev meteorsvermen Orionidene 21.oktober!

Orionidene er den ene av to meteorsvermer som stammer fra romstøv fra Halleys komet. Fra 20-22 oktober er den mest synlig. Svermen har fått navnet Orionidene fordi de ser ut til å komme fra stjernebildet Orion. Du kan likevel se dem over en stor del av himmelen.

Her trenger du ikke kikkert eller et teleskop, men øynene for å oppleve meteorsvermen til det fulleste!

Bestill i dag, så er du klar til å se dette fantastiske fenomenet leke over nattehimmelen denne helgen!

Tilbud på årets kalender!

Som foreldre ønsker vi å gjøre alt vi kan for å bedre våre barns læring. I årets julekalender fra Forskerfabrikken trekker vi frem 8 ferdigheter, som styrker ditt barns fremtidige læring og utvikling. Samtidig som barna forsker og gjør morsomme eksperimenter, legger de et sterkt grunnlag for videre læring!

Sikre deg gratis frakt på vår beste julekalender noensinne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *