Solen skinner over sommerskolen!

Flere av sommerskolene våre er allerede godt i gang, og vi er glade for å kunne dele noen fine øyeblikk fra Holmestrand.

I går var vi på besøk hos sommerskolen ved Gjøklep ungdomsskole, sammen med vår lokale samarbeidspartner Speira, for å ta temperaturen på stemningen og entusiasmen blant deltakerne. 

Dagen var fylt med spennende aktiviteter som både utfordret kreativiteten og nysgjerrigheten til barna. Blant høydepunktene var bygging av tårn med marshmallows, noe som ikke bare var morsomt, men også en flott øvelse i samarbeid og ingeniørkunst. 

Oppdraget var å lage et tårn som best mulig kunne tåle et jordskjelv. Deltakerne fikk utdelt hvert sitt sett med pinner og marshmallows, før de selv fikk kreativ frihet til å konstruere et jordskjelvsikkert byggverk i grupper. Dette ble til slutt testet ved at kurslederne simulerte jordskjelv under alle konstruksjonene med to papp-plater.

I løpet av dagen ble det også tatt bakterieprøver fra ulike overflater rundt om på skolen, blant annet på toalettet. Resultatene var svært interessante, og ga en lærerik innsikt i hvordan bakterier sprer seg i hverdagen. 

Dagen ble avsluttet med et skikkelig smell da barna fikk lage sine egne vulkaner, en eksplosiv favoritt blant eksperimentene på kurset. 

Kurslederne våre gjør en fantastisk jobb med å skape engasjement for eksperimentene på kurset, og barna jobber konsentrert med oppgavene de får. 

Her er noe av hva deltakerne hadde å si: 

«Vi fikk slim!» 

«Eksperimentene er spennende» 

«Det er kjempegøy!» 

«Første dag er man veldig spent, så blir det bedre og bedre.» 

«Jeg kjente bare to fra før av, men nå har jeg fått flere nye venner.» 

«Det er litt deilig å slippe vekk fra søsken og heller være med venner.» 

Det er altså bare å glede seg for alle som er påmeldt årets sommerskole!

Her er en liten snutt fra gårsdagens kursopplegg:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *