Verdens vitenskapsdag!

Den 10. november markeres en viktig FN-dag, nemlig verdens vitenskapsdag for fred og utvikling. Dagen løfter frem forskningens viktige rolle i å skape fred og utvikling verden over.

Hvis vi skal klare å skape et bærekraftig samfunn må forskning og forskere bidra til dette. Forskere må bidra til at alle får kunnskap om hva som foregår innen forskning. På den måten kan vi alle være med på å påvirke hva som skal forskes på. Slik kan alle bidra til at vi skaper et bedre samfunn. For å lykkes med dette er det viktig at også skole og barnehage tar ansvar for å fremme forskning og vitenskap.

Vi håper alle skoler og barnehager tar seg tid til å gjøre et morsomt eksperiment, samt snakke om forskning og vitenskap med barna i anledning denne dagen. På den måten kan vi vise hvor spennende vitenskap er.

Kunsten å skape realfagsglede på fritiden

Forskerfabrikken jobber for å bidra til et realfagsløft på fritiden. Forskning viser at det er mange forhold som påvirker barns interesse og realfagskompetanse. Mestring i skolen er ikke nok til å rekruttere flere realfagshelter i fremtiden. For å lykkes med realfagssatsningen i skolen må barns interesse for fagene vekkes også på fritiden.

Forskerfabrikkens visjon er at forskning skal bli en like naturlig fritidsaktivitet som for eksempel fotball og teater. Vi har tradisjon for å trene kroppen vår på fritiden, men det er minst like viktig å trene hjernen. I følge forskning må barna få oppleve realfagene utenom skolen, på tvers av plattformer som TV, vitensentre og andre fritidstilbud. De trenger realfagsforbilder og en kultur som forteller dem at det å være nerd er kult. Hun mener at unge forskerspirer er helt avhengig av en felles arena hvor de kan dyrke interessen sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *